Kvasinky a živné soli
Ponúkame Vám širokú paletu kvasiniek a zivných solí pre biele, červené a ružové vína, a tak ako aj pre rmut.
Snažíme sa našim zákazníkom víjsť v ústrety, nie len s tým, že dodávame kvalitný materiál za dobré ceny, ale aj s tým, že sú vždy čerstvo vyrobené a zabalené.
V prípade otázok ohľadom kvasenia muštu a rmutu sa na nás môžete s dôverou obrátiť.
Všeobecné kvasinky
Kvasná teplota 12 – 34 °C.
Účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu.
dávkovanie: 10-20 g/50 l
balenie: 10 g
Chladnomilné kvasinky
Kvasná teplota 8 – 15 °C.
Účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu.
dávkovanie: 10-20 g/50 l
balenie: 10 g
Danstil A
Univerzálne kvasinky pre biele, rosé a červené vína s ovocnou arómou,
a do kvasu
Danstil A:
– zabezpečí rýchle a šetrné kvasenie (7-10 dní) a pomalé konečné prekvasenie bez peny
– obsahuje “killer” faktor na potlačenie divokých kvasiniek
– kvasí už od 10 °C s vysokou toleranciou voči alkoholu
– je vhodný aj na kvasenie ovocných vín a rmutov
dávkovanie: 10 g/50 l
balenie: 10 g/500 g
Uvaferm 228
Kvasinky UVAFERM 228 pre aromatické, harmonické biele vína,
a do kvasu.
Uvaferm 228:
– zvýrazňuje odrodový charakter a ovocné arómy
– zabezpečí plynulé konečné prekvasenie už od 8 °C s malou tvorbou peny
– znižuje pravdepodobnosť výskytu sírky
– obsahuje “killer” faktor na potlačenie divokých kvasiniek
– má vysokú toleranciu voči alkoholu do 16 obj.%
dávkovanie: 10 g/50 l
balenie: 10 g/500 g
Fervens EMOTHION
Kvasinky pre aromatické biele odrody s obsahom thyolových aróm pre reduktívne biele a rosé.
Fervens EMOTHION
Výsledkom použitia je vysoké uvoľnenie viazaných aróm, zvýšený výskyt aróm, ako grapefruit, maracuja, rýbezle.
Umožňuje tiež uvoľnenie terpenových aróm, čím sa stávajú vína komplexnejšími.
Druh kvasiniek: Saccharomyces cerevisiae.
Killerfaktor: áno.
Podmienky kvasenia: >14°C.
Alkoholová tolerancia: 14,5%obj.
Stredne rýchle naštartovanie kvasenia a takmer dokonalá premena cukrov.
Nároky na výživu: priemerné (Wyntube PROLIFE, Uvavital).
Stredne nízka produkcia acetaldehydu a prchavých kyselín.
Produkcia riboflavinu: stredne nízka.
Dávkovanie: 10-15 g/50 l
Balenie: 10 g/500 g
Go Ferm
špeciálna výživa kvasiniek
použitie v prípade prezretého ovocia, ak miera hniloby spracovaného ovocia/hrozna presahuje 10%:
– dodáva výživné látky pre kvasinkové bunky ešte pred pridaním do rmutu
– znižuje riziko zastavenia kvasenia a vleklého kvasenia
dávkovanie: 15-30 g/100 l
balenie: 15 g/2500 g
Živná soľ 10 g
Komplexné čiridlo na maximálne stimulovanie rastu a rozmnožovanie kvasiniek v mušte.
Aktivuje fermentačný proces – naštartovanie kvasenia.
dávkovanie: 10 g / 50 l
balenie: 10 g / podľa potreby
Uvavital
Komplexná výživa kvasiniek
– zvlášť účinná kombinácia výživných látok pre kvasinky na kvasenie rmutu
– znižuje riziko zastavenia kvasenia
– pomáha znovunaštartovať kvasenie
– vo veľkej miere prispieva k zlepšeniu kvality destilátu
– stabilizuje arómy
Ďalšie prednosti využitia:
– komplexnejšie, ovocnejšie arómy
– prispieva k zníženiu výskytu nežiadúcich látok (ethyl-karbamát, SO2, kyselina octová, acetaldehyd, pyruvát)
dávkovanie: 30 g/100 l
balenie: 10 g/1000 g
Wyntube PROLIFE
Výživa kvasiniek, kombinácia účinných látok (amynokyselín a vitamínov), ktorá podporuje správnu výživu kvasiniek.
Znižuje výskyt zelených, vegetatívnych chuťových tónov, pomáha pri dokvášaní. Napomáha uvoľneniu manoproteínov, a tým zvyšuje komplexnosť vína. Stabilizuje arómy, znižuje vyskyt sírky.
Jej použitie je výhodné aj pri znovunaštartovaní kvasenia (detoxikácia masy).
Prípravok je vo forme granulátu, a dávkuje sa priamo do muštu.
Dávkovanie: 10 g/50 l na začiatku kvasenia, po troch dňoch a pri dokvášaní ďalších 10 g.
Balenie: 10 g/2 kg