Harmonizácia
Mannolees
Špeciálny prípravok na potláčanie negatívnych chuťových prejavov a harmonizáciu chutí bielych, rosé a červených vín
– upravuje celkový chuťový dojem vína,
– zvyšuje jemnosť, zamatovosť a pocit plnosti v ústach,
– stabilizuje taníny červených vín a znižuje tanínovú agresivitu,
– stabilizuje bielkoviny a kyselinu vínnu,
– zintenzívňuje štruktúru vína.
Môže sa používať celoročne, v každom štádiu zrenia vína.
dávkovanie: 15 g/100 l – (u červených vín max. 30 g/100 l)
balenie: 15 g, 500 g
Noblesse
Prípravok na ošetrenie vín pre zyvšovanie chuťovej harmónie vína
Zvýrazňuje pocit plnosti v ústach a následné zaoblenie chuti,
obaľuje drsné drevité tóny vo vínach,
ktoré zreli v drevených sudoch.
– znižuje vegetálne (nezrelé) arómy a chute vo víne
– zintenzívňuje štruktúru vína
– zvýrazňuje ovocné arómy a pocit plnosti v ústach
– zjemňuje drsné chute a zaokrúhľuje ich
– urýchľuje naštartovanie jablčno-mliečnej fermentácie
– napomáha k integrácii chutí u nových drevených sudov pri použití drevených čipsov
dávkovanie: 30 g / 100 l
balenie: 30 g, 2500 g
Koncentrát hroznového muštu Brix 65
– Na dosladenie muštu pred kvasením podľa potreby,
dávkovanie: Pridaním 1,5 l koncentrátu/100 l muštu zvýšime cukornatosť muštu o 1 stupeň
– Na dosladenie suchého vína,
dávkovanie:
1. Polosuché víno – obsah zbytkového cukru 4-12 g/l – pridaním 1 cl/l (pol štamperlíka) koncentrátu bude obsah cukru 8,6 g/l
2. Polosladké víno – obsah zbytkového cukru 12-45 g/l – pridaním 2 cl/l (1 štamperlík) koncentrátu bude obsah cukru 17,2 g/l
3. Sladké víno – obsah zbytkového cukru nad 45 g/l – pridaním 6 cl/l (3 štamperlíky ) koncentrátu bude obsah cukru 52 g/l
balenie: 700 g, 350 g
Farbivo pre červené víno
Koncentrovaný výťažok zo šúp červeného hrozna
dávkovanie: 1-5 g/ l p
pred aplikáciou výťažku sa vždy odporúča skúška v malom
balenie: 500 ml
Longevity
Prípravok pre ochranu vín pred oxidáciou počas zrenia a skladovania.
– Obsahuje inaktivované kvasinky, aminokyseliny a mikroelementy, ktoré sú dôležité pre dokvášanie a pre harmonizáciu vína.
Používa sa účelom minimalizácie oxidačného rizika vín. Pôsobí veľmi efektívne vďaka veľkej kapacite viazania kyslíka.
dávkovanie: 20-40 g/hl
balenie: 1 kg/30 g