Vínne vady
Reduless W
Kvasinky s obsahom medi na ošetrenie sirky vo víne
– používa sa po ukončení kvasenia pre biele, ružové a červené vína
– spoľahlivo redukuje sulfitové väzby a sirkové tóny
– znižuje chuťové a pachové chyby zapríčinené fenolytickými látkami
– zlepšuje celkový dojem, plnosť vína
– nezvyšuje obsah medi vo víne
Návod na použitie:
Reakčný čas po aplikácii je 12 hodín. Po 2-3 dňoch (max. po týždni) víno stočíme. Pri výskyte sirky počas kvasenia aplikujeme prípravok UVAVITAL v množstve 10g/100 l. Ak je to nutné, pridáme ďalšie dávky UVAVITALu.
Obsah sáčku rozpustíme v 3 dcl vody a pridáme do vína. Dobre zamiešať!
dávkovanie:
30g/100 l
balenie: 30 g, 2500 g
Polyclar V
100% čisté PVPP (polyvinylpolypyrolydón) k odstráneniu porúch ako sú: oxidácia, farebné zmeny, zbirzovatené víno a podobné pachute a pavône.
Dávka závisí od typu a intenzity rušivých látok.
dávkovanie: oxidatívne a starinové tóny 30-70 g/hl, silná oxidácia 80g/hl, vysoká farba 20-60 g/hl. Na zistenie optimálnej dávky je vhodné urobiť predbežný test.
balenie: 80 g, 1000 g
Noblesse
Prípravok na ošetrenie vín pre zyvšovanie chuťovej harmónie vína
Zvýrazňuje pocit plnosti v ústach a následné zaoblenie chuti,
obaľuje drsné drevité tóny vo vínach,
ktoré zreli v drevených sudoch.
– znižuje vegetálne (nezrelé) arómy a chute vo víne
– zintenzívňuje štruktúru vína
– zvýrazňuje ovocné arómy a pocit plnosti v ústach
– zjemňuje drsné chute a zaokrúhľuje ich
– urýchľuje naštartovanie jablčno-mliečnej fermentácie
– napomáha k integrácii chutí u nových drevených sudov pri použití drevených čipsov
dávkovanie: 30 g / 100 l
balenie: 30 g, 2500 g
Copper DC
Roztok síranu meďnatého (1%) na odstránenie sírky a iných rušivých zápachov z vína
Použitie:
– Na odstránenie chuťových a pachových chýb, ktoré sú zapríčinené H₂S, DMS, merkaptanov a inými zlúčeninami síry (vajce, spálená guma, kapusta, kukurica atď.).
– Takisto sa môže použiť na „otvorenie“ aróm uzavretých reduktívnych vín a čiastočne na osvieženie starých vín.
– Znižuje pachové a chuťové chyby zapríčinené fenolytickými látkami.
– Zlepšuje celkový dojem a komplexnú kvalitu vína (plnosť v ústach) a zvýrazňuje ovocné tóny
Dávkovanie:
3-5 ml/hl na preventívne ošetrenie nových vín na zvýraznenie odrodových vlastností
10-20 ml/ hl na „otvorenie“ uzavretých reduktívnych vín
10-100 ml/ hl na odstránenie sulfidových zápachov
Odporúčanie pred použitím prípravku v celom ošetrenom objeme: spravte skúšku v malom množstve vína, prípadne prípravok aplikujte postupne v menších dávkach. Reakcia prebehne okamžite po dôkladnom zamiešaní do celého objemu vína, a po každej dávke senzoricky vyhodnotte výsledok. Po reakcii vzniká sulfid medi, ktorý je nerozpustný vo víne.
Potrebné množstvo sa aplikuje priamo do vína.
Balenie: 200 ml/1 liter