Kvasinky a živné soli

Kvasinky a živné soli 2020-07-23T10:38:58+00:00

Kvasinky a živné soli

Ponúkame Vám širokú paletu kvasiniek a zivných solí pre biele, červené a ružové vína, a tak ako aj pre rmut.

Snažíme sa našim zákazníkom víjsť v ústrety, nie len s tým, že dodávame kvalitný materiál za dobré ceny, ale aj s tým, že sú vždy čerstvo vyrobené a zabalené.

V prípade otázok ohľadom kvasenia muštu a rmutu sa na nás môžete s dôverou obrátiť.

Všeobecné kvasinky

Kvasná teplota 12 – 34 °C.
Účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu.

dávkovanie: 10-20 g/50 l

balenie: 10 g

Chladnomilné kvasinky

Kvasná teplota 8 – 15 °C.
Účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu.

dávkovanie: 10-20 g/50 l

balenie: 10 g

Danstil A

Univerzálne kvasinky pre biele, rosé a červené vína s ovocnou arómou,

a do kvasu

Danstil A:

– zabezpečí rýchle a šetrné kvasenie (7-10 dní) a pomalé konečné prekvasenie bez peny

– obsahuje “killer” faktor na potlačenie divokých kvasiniek

– kvasí už od 10 °C s vysokou toleranciou voči alkoholu

– je vhodný aj na kvasenie ovocných vín a rmutov

dávkovanie: 10 g/50 l

balenie: 10 g/500 g

Uvaferm 228

Kvasinky UVAFERM 228 pre aromatické, harmonické biele vína,

a do kvasu.

Uvaferm 228:

– zvýrazňuje odrodový charakter a ovocné arómy

– zabezpečí plynulé konečné prekvasenie už od 8 °C s malou tvorbou peny

– znižuje pravdepodobnosť výskytu sírky

– obsahuje “killer” faktor na potlačenie divokých kvasiniek

– má vysokú toleranciu voči alkoholu do 16 obj.%

dávkovanie: 10 g/50 l

balenie: 10 g/500 g

Fervens EMOTHION

Kvasinky pre aromatické biele odrody s obsahom thyolových aróm pre reduktívne biele a rosé.

Fervens EMOTHION

Výsledkom použitia je vysoké uvoľnenie viazaných aróm, zvýšený výskyt aróm, ako grapefruit, maracuja, rýbezle.

Umožňuje tiež uvoľnenie terpenových aróm, čím sa stávajú vína komplexnejšími.

Druh kvasiniek: Saccharomyces cerevisiae.

Killerfaktor: áno.

Podmienky kvasenia: >14°C.

Alkoholová tolerancia: 14,5%obj.

Stredne rýchle naštartovanie kvasenia a takmer dokonalá premena cukrov.

Nároky na výživu: priemerné (Wyntube PROLIFE, Uvavital).

Stredne nízka produkcia acetaldehydu a prchavých kyselín.

Produkcia riboflavinu: stredne nízka.

Dávkovanie: 10-15 g/50 l

Balenie: 10 g/500 g

Go Ferm

špeciálna výživa kvasiniek

použitie v prípade prezretého ovocia, ak miera hniloby spracovaného ovocia/hrozna presahuje 10%:

– dodáva výživné látky pre kvasinkové bunky ešte pred pridaním do rmutu

– znižuje riziko zastavenia kvasenia a vleklého kvasenia

dávkovanie: 15-30 g/100 l

balenie: 15 g/2500 g

Živná soľ 10 g

Komplexné čiridlo na maximálne stimulovanie rastu a rozmnožovanie kvasiniek v mušte.

Aktivuje fermentačný proces – naštartovanie kvasenia.

dávkovanie: 10 g / 50 l

balenie: 10 g / podľa potreby

Uvavital

Komplexná výživa kvasiniek

– zvlášť účinná kombinácia výživných látok pre kvasinky na kvasenie rmutu

– znižuje riziko zastavenia kvasenia

– pomáha znovunaštartovať kvasenie

– vo veľkej miere prispieva k zlepšeniu kvality destilátu

– stabilizuje arómy

Ďalšie prednosti využitia:

– komplexnejšie, ovocnejšie arómy

– prispieva k zníženiu výskytu nežiadúcich látok (ethyl-karbamát, SO2, kyselina octová, acetaldehyd, pyruvát)

dávkovanie: 30 g/100 l

balenie: 10 g/1000 g

Wyntube PROLIFE

Výživa kvasiniek, kombinácia účinných látok (amynokyselín a vitamínov), ktorá podporuje správnu výživu kvasiniek.

Znižuje výskyt zelených, vegetatívnych chuťových tónov, pomáha pri dokvášaní. Napomáha uvoľneniu manoproteínov, a tým zvyšuje komplexnosť vína. Stabilizuje arómy, znižuje vyskyt sírky.

Jej použitie je výhodné aj pri znovunaštartovaní kvasenia (detoxikácia masy).

Prípravok je vo forme granulátu, a dávkuje sa priamo do muštu.

Dávkovanie: 10 g/50 l na začiatku kvasenia, po troch dňoch a pri dokvášaní ďalších 10 g.

Balenie: 10 g/2 kg