Sírenie 2019-01-18T11:28:41+00:00

Sírenie

Tekutá síra

Potravinársky konzervačný prostriedok (E228), antioxidant
5 %-ný roztok hydrogensiričitanu draselného KHSO3.

Použitie:
– na sírenie muštu a vína (1-4dl/hl),
– na konzerváciu drevených sudov (1l/100l vody),
– na liečenie niektorých vád a chorôb vína (1-4dl/hl).
Pridaním 20ml (1/5dl) roztoku do 100l vína zvýšime obsah voľného SO2 o 10mg/l.

Výhoda: precízne dávkovanie (oproti práškovej forme alebo tek. síry s väčšou koncentráciou).

dávkovanie: 1-4 dl/100 l

balenie: 1 l

Borkén

Potravinárska konzervačná látka

Dvojsiričitan draselný 100 g

na sírenie muštu a vína (10-40g/hl) – na liečenie niektorých chorôb a na odstránenie vád vína (20-40g/hl) – na nakladanie zeleniny (5g/10 l)

balenie: 30 g/100 g/1000 g

Sírne knôty

Pláty na sírenie drevených sudov.

Jeden plát sírneho knotu postačuje na sírenie suda s objemom 1 hl.

balenie: 12 ks/33 ks