Sírenie
Tekutá síra
Potravinársky konzervačný prostriedok (E228), antioxidant
5 %-ný roztok hydrogensiričitanu draselného KHSO3.
Použitie:
– na sírenie muštu a vína (1-4dl/hl),
– na konzerváciu drevených sudov (1l/100l vody),
– na liečenie niektorých vád a chorôb vína (1-4dl/hl).
Pridaním 20ml (1/5dl) roztoku do 100l vína zvýšime obsah voľného SO2 o 10mg/l.
Výhoda: precízne dávkovanie (oproti práškovej forme alebo tek. síry s väčšou koncentráciou).
dávkovanie: 1-4 dl/100 l
balenie: 1 l
Borkén
Potravinárska konzervačná látka
Dvojsiričitan draselný 100 g
na sírenie muštu a vína (10-40g/hl) – na liečenie niektorých chorôb a na odstránenie vád vína (20-40g/hl) – na nakladanie zeleniny (5g/10 l)
balenie: 30 g/100 g/1000 g
Sírne knôty
Pláty na sírenie drevených sudov.
Jeden plát sírneho knotu postačuje na sírenie suda s objemom 1 hl.
balenie: 12 ks/33 ks